Olivia karlsson!

Kategori: TOUGHTS

18 år i staden

Ligger i soffan i mitt (jag säger mitt) gröna hus, tog mig nyss en promenad samtidigt som jag hade telefonen fastklistrad vid mitt öra, pratandes med Camilla. Rensade tankarna och försökte hjälpa Camilla att få lite ideer till hennes 18 års fest. Snart är det även min tur. Ja, snart och snart, fem månader är det väl vad jag kan beräkna till. Men dom månaderna kommer ju dom med, de skall nog gå undan, förhoppningsvis.. fatst egentligen, är det en sån stor Big deal egentligen? De här med att fylla 18? De blir ju ett jävla kaos om du gör något brott.. Visst man får gå ut på krogen och så, känna sig lite äldre, de klart! Men är det inte roligast att förtära alkohol då man egentligen inte får, är det inte lite de som är grejen? eller? Kanske något man inser då man väl fyller 18. Jag vet inte? 

Fredag i allafall. Haft lektion sedan klockan 08:45 imorse till cirkus klockan 16:00. Där efter gick jag till gymmet i Ringen (Skanstull) och tränade, då jag hade bokat mig till ett Jympa pass. Och jäklar va kul det var! Jag känner mig verkligen harmonisk och fri då man få dansa/ jympa lite halv konstigt tillsammans med andra som också ser lite halvt skeva ut, till halvdann musik som spelas och som man då skall försöka hålla takten till. Ni borde prova! De är verkligen jätte kul! Haha! Efter det åkte jag till Billiga Matdax och köpte lite frukt, så att jag skulle överleva kvällen samt morgonen imorgon. Pappa kom ner ikväll (fast han sover i mitt gamla boende som förövrigt är sålt) så jag ska träffa han imorgon, umgås, hjälpa han att tömma huset osv. SEN, till det bästa, skall vi HANDLA! mmm, bästa! 

 

Bild från i somras, fotad av Thora. 

Påstående eller ren sanning?

Tycker inte ni det är lätt att bli påverkad av andra sätt att framföra saker eller med andra ord, härma andra? Kläder, texter, vanor, osv.. Ta t.ex andra bloggare, eller bloggare, de stora bloggarna dvs, deras inlägg matchar oftast med varandra, väldigt mycket, eller har jag fel? Eller tjejer som tro sig vilja va som de som verkligen är känd pga deras bloggar, man känner oftast igen inlägg då de har lätt att härma andra bloggare. Visserligen så är väl de upp till var och en vad man skriver och gör inlägg om, de bekyller jag ingen om. Det ända jag försöker få fram av denna lilla notering jag gjort, är att hur lätt påverkade vi människor är, vi vill verkligen till det yttersta vara som alla andra, i princip. Inte alla, men de flesta! Det är sällan någon som verkligen verkligen är sig själv, och går sin egen väg. 

Jag ska absolut inte säga att jag inte influeras av andra, självklart inte, tvärt om, man blir ju inspererad av diverse saker/ personer och såklart kan man ju förmedla de vidare.. absolut! Men då tycker jag ändå att man skall försöka åtminstone att göra det man har blivit inspirerad av lite av sin grej, alltså sin egen grej av de. Förstår ni vad jag försöker säga? Eller är jag väldigt otydlig? 

 

 

 

MORNING TOUGHTS

Jag låser dörren till det gröna huset jag nu bor i. Jaha, fram med pareaplyet, "amberella Ella Ella Ella eh eh eh eh", låten som på en gång kommer upp i mitt huvud då jag huttrandes spatserar i regnet och passerar krönet vid korsningen av min väg och vägen som skall ta mig till tunnelbanestationen. Vägen känns lång, men de är uppenbarligen pågrund utav att de är så kallt och regnet faller ner och fyller dom små gropar som irriterandes är i asfalten. Varför gör dom inget åt dem där groparna? De är de värsta jag vet när jag ständigt måste undvika dem då jag cyklar. Mina nya men just nu blöta leopardskor kanske inte var de bästa alternativet då detta väder står på schemat. Men what to do när man vill ha en snygg outfit? Jag har mig själv att skylla. Jag kunde valt ett helt annat par skor, visst, men då hade jag fått tänka om helt och hållet och det hade jag inte hunnit. Inte idag då jag började klockan ett. (Jag planerar och fixar alltid saker dagen innan) kontrollfreak x100 jag har haft den här outfiten två dagar nu, de bedrövar mig, det är verkligen inte likt mig. Men just den här outfiten passade så perfekt till både gårdagen och dagens aktiviteter. Fan, strumpan har knövlat sig. Har jag det inte nog jobbit med kylan? Jag vet jag vet, jag hade även här ett eget val, jag kunde tagit en tjockare jacka eller en extra tröja. Dessa val.. Hösten har verkligen övertagit Stocholm, ja för att inte säga hela landet, på ett kick. Jag vet inte vad jag tycker om hösten? Skönt att den kommer för då vet man att vintern inte är långt ifrån och när vintern väl är kommen ja då är de bara till att hoppas på att vintern tinar bort fort, har man tur, med tanke på växthuseffekten, så kommer ingen snö alls. Skämt och sido, har på senaste tiden skapat mig uppfattning om att vi svenskar sällan blir nöjda. Nöjda över vadå tänker ni? Jo, men så här saker som innefattar livet. Vi söker på något sätt ständigt efter den här lyckan.. Gud vad klyschigt de där lät. Hur många krönikor finns det inte redan om "vad är lycka" svenskar blir aldrig nöjda" osv. MEN, de hör väl enkelt till, ja att aldrig riktigt vara nöjd, för då när de väl i träffar något som är och känns bra.. Ja, då känns det nog jävligt bra helt enkelt. Punkt.

 

Va nu detta?

Och nu är även jag igång, liksom alla andra. Med vad tänker ni? Bloggandet..? Ja, inte nog med de, har även satt igång med träningen igen! Införskaffade mig igår ett gymkort på Friskis & svettis. Denna gång vill jag prioritera styrketräning i första hand och låta konditionen få vila lite på hyllan, dock svårt då jag älskar att springa osv.. men det blir nån slags kombination av dem båda. Började smått med träningen igen under sommaren, sen fick jag en hel del saker att stå i så då har träningen inte prioriterats lika mycket. Men nu då jag var i Sundsvall i helgen, bestämde jag mig återigen för att återuppta både träning och bloggandet! Så here we go, again! 

Körde mitt första pass igår, bara för att komma igång lite smått försiktigt! Startade dock dagen med ett simpass följt av de bokade passet på eftermiddagen. Jumpa, super larvigt till en början, men när man väl insåg att alla gjorde likadant blev det inte lika konstigt.. Riktigt riktigt kul må jag säga! Lagade där efter en super middag, och toppade de hela med en kopp te samt bokade morgonens pass som visade sig vara Cirkelpass med skivstång? Så i morse vid 06:30 var jag på gymmet och körde passet som skall vara orsaken till att JAG kommer ha en skön träningsvärk imorgon (känner av den smått redan..) #Älskarträningsvärk 

Nu skall jag fixa mig för att sedan ha lektion i cirka två  timmar då jag egentligen slutar fyra MEN, jag skall på intervju då så jag bör gå tidigare för att ha lite marginal, hehe! Wish me luck! 

En allmän uppdatering

Som för många andra har sommaren varit en kort minnesvärd sommar som sent skall glömmas, nu är det visserligen lite sent ute att prata om hur min sommar vart. men med tanke på att jag inte bloggat, dvs NI inte blivit så speciellt uppdaterade vad som hänt på senaste tiden så kör jag en liten kortfattad variant. 

Mesta dels av sommaren gick ut på att jobba och tjäna lite egna stålar, va! Men sen har det även blivit en del turer upp till Norrland då min familj bor där, som ni vet, flesta av er.. Så där har jag spenderat några underbara veckor.. mest på stranden.. precis som de skall va! Liiiite träning har jag faktiskt försökt börja med då mitt ben som tidigare har någon form av över ansträning i, börjat reparera sig lite. Satt löpturer har vart något som jag gjort tidiga mornar, åh vilken känsla det är, att äntligen få springa och svettas lite, ahh... ljuvligt!

En del fester, både hos kära vänner med även mysiga, galna hemma fester hos mig då jag bott själv i farmor och farfars villa under ett halv år? cirkus? Då farfar fick en Stroke (som gamlingar får..) vilket resulterade i en del komplikationer, så han och lilla farmor fick flytta till en Service lägenhet i Sandsborg inte långt ifrån lilla villan där dom tidigare bott i. Men i allafall.. utöver fester, soliga dagar, jobbet osv, har jag även spenderat tid på familjens favorit semester ställe, nämligen Nice, hjärtat (ja, enligt mig då) av vackra Frankrike. Och undra om jag haft det bra? Gud.. OM jag har!! Flög dit denna gång, faktiskt! I vanliga fall brukar vi (familjen) ta oss dit genom att bila hela vägen ner till Nice, men icke denna gång då vi hade mindre "tid", denna gång var vi borta bara tio dagar då mamma och pappa inte haft mycket till semester då de har en ny startat Mäklarföretag där det vart en hel del att stå i. Så är vuxen livet, gott folk! Sanna mina ord. 

Nu är skolan igång, första året på gymnasiumet är avklarat och jag har nu klivit in på år två på Bernadottegymnasiumet. Har faktiskt ganska nyss kommit hem från Väddö, den årliga fält veckan skolan arrangerar Där vi lever under strikta regler, examineras i diverse kurser, har lektioner.. bär m90, äter burkmat, och vi får även spendera ett helt dygn eller rättare sagt 36 timmar ute, vakna hela tiden, ingen skall sova, genomför fälttävlingar, you name it!

I år, läser vi i tvåan akutomhändetagande. Alltså en sjukvårdskurs, och den har verkligen vart så intressant! Kursen är 3-4 veckor? Restrerande årskurser, dvs åk 1, läser kommunikation och åk 3 läser ledarskap. Men i Torsdags skrev vi det stora teoretiska provet, och för all del, hoppas jag verkligen att det gick bra då jag tyckt att denna kurs vart så himla intressant. Kanske till och med influerat på mitt val av arbete i framtiden. Tro det eller ej, men jag skulle verkligen kunna tänka mig att jobba med något inom vården då det är ett högst efterfrågat arbete, inte sant? 

 

Så de var väl lite allmänt om min sommar samt lite annat smått och gått. En lite uppdatering, helt enkelt!

Just de! För att inte glömma.. Bråvalla. Underbart kul! Grymma uppträdanden osv.. 

 

 

 

 

BLOGGEN ÄR ÅTERIGEN I GÅNG!

Så gott folk, i´m back! (Tror jag i allafall, jag skall åtminstone ge bloggen en chans) Jag är dock osäker på om jag kommer att ha "tid" att prioritera bloggen då skolan börjat, jag har jobbet osv.. Men som det ser ut nu skall jag som sagt föröska att blogga så mycket jag bara hinner med/ vill. 

Jag känner på något sätt att mitt liv blivit en aning roligare och intressantar så varför inte dela med mig lite? trots att bloggen har legat nere ett tag, så har det kliat i mina fingrar att börja blogga igen då jag verkligen älskar att skriva. Tja, då jag verkligen har något kul att skriva om. Många av er som läst/ följt mig under några år har även bett mig att börja igen, så för alla del, mina kära läsare (de få jag har, hehe) detta är självklart för er skull också! 

Men hur låter de? Jag återupptar bloggen igen, med andra ord. (jubeeeeel, hoppas jag?) 

 

Får detta inlägg bli utan bild? Ber om ursäkt, men sitter just nu vid lillsyrrans nya mac dator, där jag (inte ens hon) inte har några bilder.. Får fixa fram ett par skapliga bilder till senare. 

New in/- Våga vägra Gina tricot!

Jag har sedan länge valt att avstå från att köpa kläder från Gina tricot. Anledningen till det är för att jag verkligen inte känner att det är kläder med kvalitet och som tilltalar mig något speciellt. Jag gillar inte dessa Gina tricot trender, satt säga.. Men det är helt enkelt vad jag tycker och tänker om Gina tricot, min åsikt!

MEN, för ett tag sen så bröt jag lite de där att inte köpa kläder där ifrån. Tänkte att okej, skall gå in och kika vad de har, but just have a quick look! Men då såg jag att de hade en lite mer "Classy" avdelning, där jag hittade.. ja, hör och häpna, hittade en jätte fin blus.. som jag sedan köpte! I know I know! Men kunde inte avstå. 

THIS WILL LAST FOREVER. + Bråvalla 2014 bokad.

Våren har tagit vid Sverige med storm steg och trots de små bakslagen som skett så känner jag att sommaren kommer komma (förhoppningsvis) lika fort, om inte fortare. Fågel kvitter, vackra soliga mornar och små färgglada vår blommor är vad som håller mig på humör just nu. Snart har halva April passerat och vi går nu snart in i maj, och efter maj, vad kommer då? Jo, juni! Vilket innebär en massa roligheter. Inte nog med att det  är då sommaren får sitt start skott, Skolavslutningar skall hållas och kommande bruna kroppar skall färgläggas av den förhoppningsvis starka solen som skall pryda denna händelserika sommar. Och för inte tala nog om de, igår.. beställde jag och lilla mamma biljetten till Bråvalla 2014, detta kommer bli min första riktiga festival experience och vem kan inte låta bli att gå upp i taket en aning då! Jag är så taggad, JAG ÄR SÅÅ TAGGAD! 

Jag ser verkligen fram denna sommar, inte nog med att vi bara skall få lov, ledighetet, några fria dagar, veckor från en massa plugg och långa lektioner skall sättas på hyllan för ett tag för att sen köras i gång igen till Hösten. Och för min del, tvåan. Andra året på gymnasiumet, kanske blir det de jobbigaste året i gymnasiumet, eller tvärt om? Vad vet jag. Det återstår att se. Men just nu är jag så himla taggad för jag tror verkligen att jag kommer få en riktigt riktigt lyckas sommar och en härligt sommarlov med både familj, vänner och MUSIK. 

 

 

 

MAKING PLANS

Tre bilder från min instagram, följ mig där: wantolivia ♥

 

Vad som står på agendan idag är som sagt en plugg fylld förmiddag samt hjälpa till här på kontoret med diverse små saker, gå några ärenden till stan ev och sedan ikväll/ eftermiddag blir det till att beställa biljetterna till Bråvalla! Det skall verkligen bli så jäkla kul, längtar tills att få dansa tills mina fötter blöder, träffa massa nya människor, bara hålla tummarna på att det blir fett väder så att man gå sommar klädd i snygga festival outfits! Mamma & pappa har även snackat en hel del om att vi skall åka utomland i sommar, nämligen tåg luffa! samt att vi skall hitta en ny bostad till mig, ev en helt egen lägenhet eller liknande, så skönt! Jag ser verkligen fram emot denna sommar! 

Inte riktigt jag

Måste hitta tillbaka till mitt riktiga jag. Jag har på senare tid verkligen gått ifrån att haft lite attityd och kraft i allt jag gör, sättet jag klär mig, sättet jag beteer mig på, dvs min personlighet osv, till att bli lite utav det här som alla tonårs tjejer verkar sträva efter, dvs märkes kläder, pnutti nutt, pink and white, etc. Känner att det verkligen inte är jag, i alla fall inte fullt ut. Till en viss del, ja, men inte fullt ut! Nej! 

Har ni själv vart med om att man inser att "oj, vad håller jag på med?" Det här är verkligen inte jag, liksom. Om inte, fine. Men ni som känner igen er.. bra, haha! Då vet nin vad jag pratar om. Jag längtar tills jag kan helt börja fokusera mer på mig och mina intressen och kunna fota, planera olika fotosectioner och kompenssera olika photoshoots själv, så som jag gjorde mycket i somras, (ni som följt mig länge, vet nog vad jag pratar om). Jag har ett stort intresse för foto, som ni flesta ändå märkt, och så klart för kläder, ja faktum är i princip alla stilar, är omtyckta enligt mig, mer eller mindre. Kläder är som ljuveler för mig, liksom snygga tidnings omslag.

Detta skall få en förändring, och ett slut, måste hitta tillbaka till mig själv. När det lugnat sig med skolan en aning och man själv känner att man kan finna ro och inte den här stressen som ibland kan medföras då man ha mycket att göra på arbetet eller skolan..

 

 

#BRÃ…VALLA

Samtal från Stockholm.. hmm. Vem kan det vara? Jo, Camillia! Jag berättade ju tidigare i veckan att något som skulle komma att ske i sommar var att hon och jag (b.la) skall åka till Bråvalla i sommar. Vi skall försöka beställa festival biljetterna nu i helgen. Känns så jäkla kul att ha en fet festival att se fram emot i sommar. Känner mig så taggad! Allt folk, all musiken, dansa tills fötterna blöder och skita på bajjamajjor, hur kan man inte vara taggad? 

Håller även på att planera att ev. att Camilla skall komma upp några dagar hit till Sundsvall, med mig, nu under påsklovet. Tror det kan bli ett roligt besök för henne, se en annan stad och få ett litet miljöombyte. (Vilsket jag som sagt sa är nog behövligt för många. Oavsätt person, right?) Haha, detta "miljöombyte snack" får mig verkligen att låta som värsta terapeften. My god! 

Att kräva eller att krävas

Känner verkligen att jag gjorde rätta valet att åka till Sundsvall över helgen. Dessa korta, men väldigt behövande miljöombyte får en att må så bra. Jag tror det inte spelar någon roll hur mycket Östermalm man är, så behöver alla ett lite miljöombyte så här, bara bryta storstads ruschen och komma ifrån all stress och alla avgaser. 

Jag tycker att bara få sätta på sig stora gröna fjällräven jackan och ett par täckbyxor och bara få gå ut, promensera, hjälpa till att vårstäda på trädgården är ren terapi. Bara låta de vardagliga tankarna få vara ett tag och lämna alla skoluppgifter åt sidan i några timmar och bara leva i nuet. Va? Kan ni förstå den känslan. Man blir så utvilad och tänker lite klarare där efter. 

Bild från i fredags då jag och Thora hade en lite photoshoot. Och vilket väder det var. Hjälp! Våren är verkligen på G.. 

Läsvärd blogg?

Tänkte lyssna med er läsare vad ni tycker är intressant att läsa om, både över lag och här i bloggen, dvs vad vill ni veta mer om/ läsa mer om? Eller kanske mer bilder?  Vad gör en blogg intressant att läsa? Är det endast bilderna eller stärker några rader också? Vill ni ha inlägg där jag skriver om saker som kanske väcker lite tankar och funderingar samt bidrar till att fler deltar i disskustioner?

 

Vad säger ni? Det är ni som är läsarna och skall läsa så kom gärna med förslag! Som sagt, inga förslag är dåliga, kom ihåg det! De är bara kul för mig som bloggare att veta vad jag bör förbättra mig med. Jag gillar att utvecklas och bli bättre på det jag gör så lite feedback vore inte fel. 

 

 

Min syn på religion

Efter att nu under en vecka, intensivt haft lektion om alla de fem världsreligionerna har jag inte minst blivit väldigt allmänbildad om alla dessa religioner, men jag har även fått bilda en egen uppfattning om vad jag tycker om synen på livet, gud och människan och allt vad det innefattar. 

 

Jag har aldrig varit speciellt involverad i någon typ av religion, jag är visserligen döpt med för de så är jag inte troende. Ingen i min familj är speciellt troende heller, likaså min släkt. Jag har heller aldrig tyckt speciellt mycket om att studera religionerna eftersom att jag under den tiden man skulle göra de i grund skolan inte var så aktiv på lektionerna, vilket där av medförde att jag lärde mig någonting om dem. Men under denna intensiv kurs veckan har jag verkligen fått bilda min egen uppfattning om min syn på livet och de alla världsreligionerna. Jag inte mer än tycka att det vart riktigt intressant att lära sig om dessa religioner. Många tycker de inte är speciellt viktigt att lära sig dem, men jag tror att det är ren allmänbildning att kunna veta åtminstone lite grundligt om alla religionerna. De hjälper en som person att lättare kunna bilda uppfattning och delta i disskutioner som berör  samhället.  

 

 Jag har inte snöat in mig på någon specifik religion utan jag tycker att alla religioner speglar åtminstone något vackert eller klokt, som jag fastnat lite för.  Inom religion handlar det mycket om regler och traditioner, vissa regler är enligt mig helt absurda men jag förstår och respekterar helt de personer som valt att följa dessa regler. 

Men jag tycker att alla skall få bilda egen uppfattning om religionerna, jag tycker inte att bara för att ens släkt är t.ex Muslimer så måste även en själv bli de. Jag anser att det är viktigt att man skall få bestämma sin livssyn och vilken religion man skall gå med (om man nu ens vill ingå i någon religion dvs) själv och även att man själv får bestämma till vilken grad man vill tro. Man måste ju inte vara helt troende, till 100 procent, utan man kan ju följa reglerna mer eller mindre beroende på en själv. 

 

Jag tror att det bästa nog är att man kör på en blandning av alla religioner som man inspireras utav och en sund inställning på livet. Samt kunskap om samhället, och grundliga erfarenheter om alla religioner, räcker, för att man själv skall kunna bilda egen uppfattning om vilken religion man vill ingå i, eller om man ens VILL, ingå i något religion. 

 

 

Ã…LDERS NOJA

För inte så längesedan, (som ni flesta vet som följer mig här i bloggen eller känner mig) fyllde jag 17 år. Tiden bara springer förbi en. Skämt och sido, jag skall inte låta som en bitter 50+ som klagar på hur gammal de börjar bli, (no offence Guy´s!).

 

Men jag diskuterade med några av mina tjejkompisar om just åldern 17. Vad är det för ålder att fylla egentligen? Vad jag menar är att, när man väl fyllt 17 år, då får man ju liksom inte göra något ”speciellt”. Som om när man fyller 16. Då får man ju ta moppe kort exempelvis. Eller då man intar 18 år, då är det krogen som gäller osv.

Vi konstaterade även att fylla 19 år inte heller ”fyller” någon funktion. Alltså att det inte finns något speciellt att se fram emot. Man fyller liksom bara ett år äldre, man blir ett år gamlare än vad man tidigare var. När man är 19, då är det liksom ett år kvar, SEN, får jag köpa ut alkohol på systemet.

(Fast en annan intressant sak är också, hur ungdomar ser på vårt system nu för tiden när det gäller vad man får och kommer få göra då man intagit en viss ålder. Jag menar hur ser ungdomar på den här alkohol hysterin egentligen, är den lika hög som tidigare? Eller har den nått en högre nivå? Blir vi verkligen så berörda/lyckliga då vi väl fyllt 18 år och äntligen får gå ut på krogen? Vad är det som är så märkvärdigt med de? Jag menar de flesta har väl redan vid.. ja, låt säga 13 års ålder redan testat alkohol.)

Men åter till samtalsämnet, det jag vill komma fram till är att vi borde införa införa någonting kul som man får göra då man intar dom här "mellan" åldrarna. Så att man även då ser fram emot att ens fylla år. Jag menar det måste ju öka livsglädjen en aning, eller blir alla människor bara deprimerade över hur gamla de är påväg att bli, varje gång de fyller år? Vad säger ni?

Framtida jobb karriär, planerad?

God eftermiddag alla söta läsare! 

Sitter just nu på tåget påväg hem till Stockholm, hem till mitt lilla krypinn. Har pluggat en massa religion och engelska så hjärnan är knak fullt med massor av ny information. haha! Har även spånat lite i mina framtidplaner, hur jag ser på min yrkes karriär och allt vad det innefattar. Känner att jag verkligen börjat inse vad jag vill hålla på med i framtiden, just nu lutar det sig åt mäkleri. Det kanske är så konstigt då mäkleri ligger lite i blodet då min pappa jobbat med de i ja, gud vet hur många år och att även min mamma tillsammans med pappa startat ett mäkleri i Sundsvall. 

Planen är väl inte att ta över det företaget dock, det lutar sig mer att försöka bli så duktig och proffitionell att jag någon gång livet sitter på de exlusivaste kontoret i New York och ev. jobbar för stjärn mäklaren Fredrik Eklund som driver företagen Eklund stockholm New York. 

Min syn på dagens människors stil

Jag har allt mer på senare tid, börja lägga märke oss människor. Vårt sätt att klä oss för att visa vilka vi är. Vi klär oss ju oftast efter ett speciellt syfte, oftast hur vi mår, skulle jag säga. Jag menar för är man på bra humör, ja då har man ju också oftast orken att lägga ner lite mer tid på vad man tänkt bära. Men en del har ju redan en bestämd stil, som visar vad man har för attityd eller likande.

Men har ni tänkt på de. Det här med människors sätt att se ut. I princip är det ingen som har en helt egen stil. De flesta klär sig väldigt lika och där av ser väldigt lika och mainstream ut, Och då pratar jag själv klart om alla åldrar! Detta är så klart ingenting som jag nyligen börjat lägga manken till, utan jag har alltid haft de i åtanke.

Men jag käkar ofta lunch i Skrapan och då precis vid ett fönster där jag har trottoaren framför mig, dvs där alla människor passerar från vänster och höger. Och efter att man tittat på alla dessa människor som hela tiden passerar, inser man verkligen hur lika alla är, och att alla har ett väldigt enformigt sätt att klä sig. Det är lite skrämmande. Men samtidigt lite komiskt, att det ska vara så svårt att hitta en egen, helt egen stil. Egentligen finns det ju ingen som riktigt är helt ensam med en stil, och det är ju uppenbart. Man inspireras ju ständigt av varandra och vi människor vill ju på något sätt alltid bli bekräftade, oftast genom pengar, kläder etc. Och så lätt påverkade som vi människor, i dagens samhälle är, är det inte så konstigt att vi vill följa alla dessa senste trender och vill se ut som alla andra.

Syftet med texten var inte att jag såg detta som något negativt, mer något som jag insätt är ganske trovärdig anledning till att vi är så mainstream och att vi människor är så lätt påverkade av dagens samhälle. Och självklart har jag märkt att jag även påverkas av alla dessa trender man skall följa, de flesta gör de mer eller mindre, vare sig man vill det eller inte. Men så länge man trivs i de man har på sig, är det helt upp till var och än att ha vilken stil eller kläder man vill.

Hittade äntligen en bege kappa! Som jag letat. 

NUMBER ONE MAGAZINE

Kan verkligen inte få nog av ELLE Fashion Magazine. Behövde bryta mitt morgon pluggande nu så här på morgon kvisten, så jag satt mig och började läsa om den senaste ELLE tidningen, igen. Man kan inte läsa "Klart" ELLE tidningarna, det tar några dagar, speciellt dom Internationella. 

Snygga omslag är hemligeheten, enligt mig, till bra tidningar. Har de lyckats med omslagen har de oftast lyckats med innehållet i tidningarna. Tidningar med snyggt gjorda omslag är som juveler för mig.