Olivia karlsson!

Kategori: NEW

Effektiv söndag, på beställning!

En tidig morgon med pappa, sista natten i Tallkrogen och en effektiv förmiddag. Kortsammanfattnig. Städade ut det sista i huset, handlade och fick skjuts till jobbet. Jobbade ett kort pass idag, men lagom för en söndag som denna. Syrran har även hon börjat jobba i Sickla på UrbanDeli (underbar butik) så vi hade sällskap hem, innan drog vi en liten repa i centrum. Åkte hem, käkade och nu.. Försöker jag få någon form av struktur på alla mina kläder, förvaring osv. Håller även på att tvättar och små städar och förbereder inför den kommande veckan. 

LÖRDAGS UNDERHÅLL

Och sen kom Lördag, vad har då denna lördag innefattat? Jo, en hel del faktiskt! Gav mig själv lite sovmorgon, eller försökte åtminstone, kan inte riktigt påstå att jag är personen som kan sova länge. Sover max till åtta om jag verkligen fösöker.. Annars vaknar jag runt sex tiden, oftast. Jag är som aktivast på morgonen faktiskt, gillar att träna på mornarna för då har man liksom det gjort, inte för att det är något fel med att träna på kvällarna.. men det har sina för- och nackdelar. 

I allafall, Vid nio hämtade pappa mig därefter åkte vi till huset i Tallkrogen för att fortsätta att tömma och slänga saker sen åkte jag till gymmet och körde både lite kondition som uppvärmning följt av ett eget lite kom- igång- styrkepass, då jag försöker lära mig hur alla maskiner fungerar osv. Det var roligt och kände mig ritkigt taggad. Skulle dock uppskatta lite mer kunskap om vad jag kan köra för maskiner som bra kom igång..liksom.. så hojta till om ni har några förslag/ är bra på träning etc. 

Kände att efter gymmet ville jag unna mig något extra både för att jag behövde och för att.. tja, jag bara kände för att investera i något nytt. Så jag åkte till Hötorget och promenerade till drottninggatan, till Taj Mahal för att köpa mig en ny hårförlängning. Så de är lite utav vad min kväll har bestått utav.. sy på clips då de inte hade någon hårförlängning färdig med clips.. 

Ja och de bästa med dagen, storhandlade med pappa! Älskar att handla mat med pappa (och mamma), brukar slinka ner de mesta i matkorgarna, haha! 

 

MORNING TOUGHTS

Jag låser dörren till det gröna huset jag nu bor i. Jaha, fram med pareaplyet, "amberella Ella Ella Ella eh eh eh eh", låten som på en gång kommer upp i mitt huvud då jag huttrandes spatserar i regnet och passerar krönet vid korsningen av min väg och vägen som skall ta mig till tunnelbanestationen. Vägen känns lång, men de är uppenbarligen pågrund utav att de är så kallt och regnet faller ner och fyller dom små gropar som irriterandes är i asfalten. Varför gör dom inget åt dem där groparna? De är de värsta jag vet när jag ständigt måste undvika dem då jag cyklar. Mina nya men just nu blöta leopardskor kanske inte var de bästa alternativet då detta väder står på schemat. Men what to do när man vill ha en snygg outfit? Jag har mig själv att skylla. Jag kunde valt ett helt annat par skor, visst, men då hade jag fått tänka om helt och hållet och det hade jag inte hunnit. Inte idag då jag började klockan ett. (Jag planerar och fixar alltid saker dagen innan) kontrollfreak x100 jag har haft den här outfiten två dagar nu, de bedrövar mig, det är verkligen inte likt mig. Men just den här outfiten passade så perfekt till både gårdagen och dagens aktiviteter. Fan, strumpan har knövlat sig. Har jag det inte nog jobbit med kylan? Jag vet jag vet, jag hade även här ett eget val, jag kunde tagit en tjockare jacka eller en extra tröja. Dessa val.. Hösten har verkligen övertagit Stocholm, ja för att inte säga hela landet, på ett kick. Jag vet inte vad jag tycker om hösten? Skönt att den kommer för då vet man att vintern inte är långt ifrån och när vintern väl är kommen ja då är de bara till att hoppas på att vintern tinar bort fort, har man tur, med tanke på växthuseffekten, så kommer ingen snö alls. Skämt och sido, har på senaste tiden skapat mig uppfattning om att vi svenskar sällan blir nöjda. Nöjda över vadå tänker ni? Jo, men så här saker som innefattar livet. Vi söker på något sätt ständigt efter den här lyckan.. Gud vad klyschigt de där lät. Hur många krönikor finns det inte redan om "vad är lycka" svenskar blir aldrig nöjda" osv. MEN, de hör väl enkelt till, ja att aldrig riktigt vara nöjd, för då när de väl i träffar något som är och känns bra.. Ja, då känns det nog jävligt bra helt enkelt. Punkt.

 

Intervju, check!

Skola, intervju, stan + promenad och nu lagas det veganska wraps, japp observera att jag är VEGAN. En livsstil jag länge "följt" eller det började med Vegitarian följt av Vegan. Dvs jag äter ingenting från djur, tja ägg då, men det är i princip det ända. Varför jag valt att leva på det viset är för att jag anser att djuren inte har fått säga sin "åskit" om de vill bli slaktade eller inte, vi människor tar bara allt förgivet och gör lite som vi tycker vilket JAG tycker är helt fel. Men det är kortfattat min åsikt varför jag är Vegan. Jag är väldigt mån om att allting skall vara Ekologiskt också, då min mamma alltid vart för Ekolgiskt osv. Bra man helt enkelt! Men jag kan acceptera om du äter kött eller inte, det är helt enkelt upp till var och en, tycker jag. Så länge man mår bra och har koll på att man får i sig bra mat. Så är det väl suveränt! 

 

Intervjun idag gick.. bra? Jag tyckte jag framförde och besvarade alla frågor som ställdes så bra som möjigt, jag försökte vara så framåt och mig själv som jag kunde, som vanligt? I guess.. det är väl det viktigaste man skall tänka på då man går på intervju, att man är ärlig? och sig själv. Då blir det oftast bra, eller har jag fel? Håller i allafall tummarna för att det kommer gå bra och att jag ev. går vidare till ett provjobb. 

 

 

Va nu detta?

Och nu är även jag igång, liksom alla andra. Med vad tänker ni? Bloggandet..? Ja, inte nog med de, har även satt igång med träningen igen! Införskaffade mig igår ett gymkort på Friskis & svettis. Denna gång vill jag prioritera styrketräning i första hand och låta konditionen få vila lite på hyllan, dock svårt då jag älskar att springa osv.. men det blir nån slags kombination av dem båda. Började smått med träningen igen under sommaren, sen fick jag en hel del saker att stå i så då har träningen inte prioriterats lika mycket. Men nu då jag var i Sundsvall i helgen, bestämde jag mig återigen för att återuppta både träning och bloggandet! Så here we go, again! 

Körde mitt första pass igår, bara för att komma igång lite smått försiktigt! Startade dock dagen med ett simpass följt av de bokade passet på eftermiddagen. Jumpa, super larvigt till en början, men när man väl insåg att alla gjorde likadant blev det inte lika konstigt.. Riktigt riktigt kul må jag säga! Lagade där efter en super middag, och toppade de hela med en kopp te samt bokade morgonens pass som visade sig vara Cirkelpass med skivstång? Så i morse vid 06:30 var jag på gymmet och körde passet som skall vara orsaken till att JAG kommer ha en skön träningsvärk imorgon (känner av den smått redan..) #Älskarträningsvärk 

Nu skall jag fixa mig för att sedan ha lektion i cirka två  timmar då jag egentligen slutar fyra MEN, jag skall på intervju då så jag bör gå tidigare för att ha lite marginal, hehe! Wish me luck! 

ROOM tutorial

Sådär ja, då var bloggen åter igen igång, och under mitt gamla domän namn för tillfället, dvs "okarlsnb.forme.se". 

Ni som inte vet som mycket om mig skall jag berätta att jag sen ett år tillbaka är bosatt i Stockholm, själv, då min familj (mamma, pappa, lillasyster & lillebror) bor i Sundsvall där vi nu bott i cirkus 8 år.. Vi är från Stockholm från början men som sagt, flyttade till Sundsvall av olika anledningar. Jag flyttade ner själv då gymnasiumet började, men familjen kunde dock inte haka på då mor & far startade ett Mäklarföretag. Dock jobbar och besöker dem Stockholm rätt ofta då vi har resten av syskon skaran boendes här runt i kring i Stockholm samt Farmor & Farfar. 

 

Under ett halv år bodde jag själv i Farmor & farfars villa då jag tog över den då de flyttade till ett annat boende, servicelägenhet med andra ord. Så en liten lite villa i Tallkrogen har jag bott i fram tills nu då jag nu bor inneboende hos en gammal bekant, där hyr jag ett litet fint rum som inte alls är så speciellt stort, MEN det funkar för mig. Huset i sig är helt underbart fint! Trädgården är full av äppel och plommon träd samt ett stort växthus med både tomater och VINDRUVOR. Japp! 

Jag skall nu bo här fram tills årsskiftet är det tänkt, då jag snart fyller arton och det bli snäppet liiiiiite enklare att skaffa lägenhet. Familjen skall oavsätt om jag får en för att jag är studerande eller ej skaffa oss en lägenhet där jag kan bo och som är lagom stor att även familjen kan bo där då de är på besök. Så, så ligger det hela till. 

 

Dagen till ära

Ojojoj, vilken dag, vilken dag! Befinner mig i Sundsvall just nu, kom hit i Torsdags. Tåg tåget efter att jag skrev provet och käkade lunch med felicia, august och gänget. Väl på stationen fick jag något ryck och bara "nä, jag ska fan i mig hitta en passande bok till mig, och köpa den" ! Sagt och gjort, "En kortfattad historik över nästan allting". En bok där jag inte bara få lära mig nya ord (vilket jag älskar, då jag gillar att använda avancerade ord då jag pratar, haha! vet inte varför, men lite utav mig grej) och öva på svenska utan en bok där jag kommer få så mycket kunskap att jag kommer spricka! haha! 

Skämt och sido, kom precis hem från att stor handlat och shoppat med mamma och lillasyster. Vilket vi även gjorde igår. Har märkt att vi har den tendensen att vi säger att vi endast skall "åka- och- handla".. Men att det ofta slutar med att vi går i en (hel) del andra butiker, och råkar.. köpa.. lite.. och så hade man vart på en shoppingtur. JA! så var det med den "handlings turen". Haha, underbart! 

Idag vart det i alla fall nya träningskläder investerat, då jag skall börja ta träningen på allvar (mer om det, kommer!) och lite nya saker till köket (både här i Sundsvall & till mig, hemma i Stockholm). Jag har tyvärr inte min kamera med mig, så tills att jag kommer hem, dvs på Måndag kväll så får ni nöja er med sketna mobil bilder.. sorry guy´s! 

Skulle egentligen fira mamma då hon fyllt år, men istället gynnade hon sin älskade dotter och köpte detta (dvs mitt favorit porslin från Rörstrand) så lite mer till min samling, helt enkelt! 

Från ett regnigt Stockholm

Godmorgon, nydyschad och utvilad. Har jobbar två dagar i rad nu, och kliver på tredje passet idag. Ska jobba imorgon också (?). Dagarna blir bra färre och färre, snart närmar sig skolavslutning och diverse studentfiranden, ja, dvs för dem som ska ta studenten.. inte jag då med andra ord.. *big suck*. 

Hoppas ni inte är allt för sura över att jag knappt uppdaterar någonting här på bloggen, men för er som fortfarande vill bli lite uppdaterade kan alltid följa mig på Instagram där jag heter @wantolivia. Men det är så här det kommer se ut nu fram över, tror jag.. Känner att bloggen just nu bara är ett stressmoment i min vardag, så jag prioriterar de viktigaste i första hand nu, dvs de sista i skolan, jobbet, familj, vänner och mig själv så klart. Men vi får se, kanske blir mer uppdatering, oftare nu i sommar? We will se! 

 

Slänger upp ett par gamla bilder, som jag inte tidigare lagt upp här på bloggen, enjoy! ;) 

 

Unseen pictures from the very cold winter

Godmorgon världen! Tidig morgon, i stockholm, precis gjort klart sista samhälls uppgiften. Har fönstret i köket lite öppet på glänt, känner små sommar vindar trängas in envist genom fönser karmen. Solljuset befinner sig redan på himlen lika så små fåglarna som kvittrar, så fruktansvärt mysigt. Detta är lycka! Försöker vara någolunda tyst då huset nu inte är lika tomt som det brukar vara (då jag nu bor helt själv i villan fram tills att jag hittar annat boende, HAPPY?!?!? oja.), familjen är nämligen nere i Stockholm på besök. Dels för att vi skall fira syrran som fyller 30 bast men även för hjälpa mig att fixa i ordning lite här hemma, städa och rensa bort lite skit dvs. Sköööönt! Boostade mig själv med sovmorgon imorse, närmare bestämt 37 mimnuter för att vara exakt, haha! Gillar inte att ligga och dra mig, gillar häldre att vakna tidigt och utnyttja dagen till fullo. 

Hade nationellt prov i matte igår, jag vet inte vad jag skall säga. Vill inte säga något speciellt mer än att jag håller tummarna (så att jag blöder) och ber till alla gudar i himlen, eller var de nu befinner sig.. att ge mig godkänt! Kan inte avgöra om det gick bra eller dåligt. Men eftersom jag känner mig osäker, lär det inte gått så bra. Vad händer då? hm.. vill inte gå om 1:ans matte kurs, nejnejnej och åter nej. detta får inte hända! Skall packa upp alla mina kläder + nya kläder (som jag köpt i veckan ;) ) nu, i mina (mm! många garderober, me like! haha) garderober. So let´s go! Ha de bra! 

NEW IN- Sweet summer tops

Igår var jag på stan tillsammans med min syster, tyckte att vi var värda lite shopping i detta regn väder. Köpte en hel del då jag inte har vart på stan eller faktiktigt gjort några speciella köp på senaste tiden och jag belönade mig lite nytt med tanke på vilken fullspäckad vecka jag haft, hehe. De blev två nya sommar linnen, ett par mönstrade, jätte sköna byxor samt ett påslakan. Spar man så har man så ja, de vart en del inköp igår, och jag är så nöjd! 

Flowers on my mind

Första dagen på jobbet idag, skall bli spännande! Idag, på torsdag och på fredag är det utbildning som gäller, vi får se vad de innebär. Nu skall jag snart göra mig ordning för skolan, börjar dock klockan tio, så jag har lite tid på mig. No stress, skönt! 

Sometime you need to face the fact

Vaknade både igår och idag utav att solen sken in genom fönstret. Tittade ut genom fönstret och mötte tre blickar av rådjurs familjen som brukar traska runt här omkring tidiga mornar. Som vanligt klev jag upp tidigt då jag inte är en person som gillar att dra mig och sova bort dagarna, gillar att stiga upp tidigt, lite för mig själv, innan alla andra vaknar och bara låta tankarna flöda. Brukar passa på plugga, (liksom imorse), göra allt som tanken slår mig. Exempelvis måla naglarna, duscha länge, städa etc.. 

Igår gick jag och lillasyrran på bio och såg nya filmen med Cameron Diaz, Nicki minaj och Leslie Mann bl.a, dvs "The other woman". Filmen föll mig verkligen i smak, tyckte den var både rolig och bra spelad. Brukar oftast tycka att Trailern till liknande filmer nästan brukar avslöja hela filmen, men inte denna gång. Den överträffade mina förväntningar. Mycket sevärd film! 

Fick dessa vackra tulpaner av mamma, då jag kom till Sundsvall i Fredags, samt dessa silver ljusstakar & bricka. Vart himla glad, för jag vet precis hur jag skall dekorera hemma med dem. 

Walk that walk

Godmorgon, satan vad jag sov gott i natt! Befinner mig just nu i Sundsvall, det visade sig att vi hade en hel del kommande dagar då vi är lediga nu till veckan. Så jag passade på att åka upp redan igår kväll, stannar till Måndag kväll, där efter åker jag hem till Stockholm för att skriva Nationella prov i Engelska på Tisdag och efter provet åker jag ännu en gång upp till Norrland till Söndag. För sen börjar jag jobba den 6 Maj, och där av kan det bli svårt att åka upp hit till familjen eftersom jag ännu inte vet hur mitt arbets schema kommer se ut. Men just nu tänker jag inte på de, utan njuter av att vara hos familjen!