Olivia karlsson!

Kategori: HOME

Effektiv söndag, på beställning!

En tidig morgon med pappa, sista natten i Tallkrogen och en effektiv förmiddag. Kortsammanfattnig. Städade ut det sista i huset, handlade och fick skjuts till jobbet. Jobbade ett kort pass idag, men lagom för en söndag som denna. Syrran har även hon börjat jobba i Sickla på UrbanDeli (underbar butik) så vi hade sällskap hem, innan drog vi en liten repa i centrum. Åkte hem, käkade och nu.. Försöker jag få någon form av struktur på alla mina kläder, förvaring osv. Håller även på att tvättar och små städar och förbereder inför den kommande veckan. 

Intervju, check!

Skola, intervju, stan + promenad och nu lagas det veganska wraps, japp observera att jag är VEGAN. En livsstil jag länge "följt" eller det började med Vegitarian följt av Vegan. Dvs jag äter ingenting från djur, tja ägg då, men det är i princip det ända. Varför jag valt att leva på det viset är för att jag anser att djuren inte har fått säga sin "åskit" om de vill bli slaktade eller inte, vi människor tar bara allt förgivet och gör lite som vi tycker vilket JAG tycker är helt fel. Men det är kortfattat min åsikt varför jag är Vegan. Jag är väldigt mån om att allting skall vara Ekologiskt också, då min mamma alltid vart för Ekolgiskt osv. Bra man helt enkelt! Men jag kan acceptera om du äter kött eller inte, det är helt enkelt upp till var och en, tycker jag. Så länge man mår bra och har koll på att man får i sig bra mat. Så är det väl suveränt! 

 

Intervjun idag gick.. bra? Jag tyckte jag framförde och besvarade alla frågor som ställdes så bra som möjigt, jag försökte vara så framåt och mig själv som jag kunde, som vanligt? I guess.. det är väl det viktigaste man skall tänka på då man går på intervju, att man är ärlig? och sig själv. Då blir det oftast bra, eller har jag fel? Håller i allafall tummarna för att det kommer gå bra och att jag ev. går vidare till ett provjobb. 

 

 

ROOM tutorial

Sådär ja, då var bloggen åter igen igång, och under mitt gamla domän namn för tillfället, dvs "okarlsnb.forme.se". 

Ni som inte vet som mycket om mig skall jag berätta att jag sen ett år tillbaka är bosatt i Stockholm, själv, då min familj (mamma, pappa, lillasyster & lillebror) bor i Sundsvall där vi nu bott i cirkus 8 år.. Vi är från Stockholm från början men som sagt, flyttade till Sundsvall av olika anledningar. Jag flyttade ner själv då gymnasiumet började, men familjen kunde dock inte haka på då mor & far startade ett Mäklarföretag. Dock jobbar och besöker dem Stockholm rätt ofta då vi har resten av syskon skaran boendes här runt i kring i Stockholm samt Farmor & Farfar. 

 

Under ett halv år bodde jag själv i Farmor & farfars villa då jag tog över den då de flyttade till ett annat boende, servicelägenhet med andra ord. Så en liten lite villa i Tallkrogen har jag bott i fram tills nu då jag nu bor inneboende hos en gammal bekant, där hyr jag ett litet fint rum som inte alls är så speciellt stort, MEN det funkar för mig. Huset i sig är helt underbart fint! Trädgården är full av äppel och plommon träd samt ett stort växthus med både tomater och VINDRUVOR. Japp! 

Jag skall nu bo här fram tills årsskiftet är det tänkt, då jag snart fyller arton och det bli snäppet liiiiiite enklare att skaffa lägenhet. Familjen skall oavsätt om jag får en för att jag är studerande eller ej skaffa oss en lägenhet där jag kan bo och som är lagom stor att även familjen kan bo där då de är på besök. Så, så ligger det hela till. 

 

Flowers on my mind

Första dagen på jobbet idag, skall bli spännande! Idag, på torsdag och på fredag är det utbildning som gäller, vi får se vad de innebär. Nu skall jag snart göra mig ordning för skolan, börjar dock klockan tio, så jag har lite tid på mig. No stress, skönt! 

Sometime you need to face the fact

Vaknade både igår och idag utav att solen sken in genom fönstret. Tittade ut genom fönstret och mötte tre blickar av rådjurs familjen som brukar traska runt här omkring tidiga mornar. Som vanligt klev jag upp tidigt då jag inte är en person som gillar att dra mig och sova bort dagarna, gillar att stiga upp tidigt, lite för mig själv, innan alla andra vaknar och bara låta tankarna flöda. Brukar passa på plugga, (liksom imorse), göra allt som tanken slår mig. Exempelvis måla naglarna, duscha länge, städa etc.. 

Igår gick jag och lillasyrran på bio och såg nya filmen med Cameron Diaz, Nicki minaj och Leslie Mann bl.a, dvs "The other woman". Filmen föll mig verkligen i smak, tyckte den var både rolig och bra spelad. Brukar oftast tycka att Trailern till liknande filmer nästan brukar avslöja hela filmen, men inte denna gång. Den överträffade mina förväntningar. Mycket sevärd film! 

Fick dessa vackra tulpaner av mamma, då jag kom till Sundsvall i Fredags, samt dessa silver ljusstakar & bricka. Vart himla glad, för jag vet precis hur jag skall dekorera hemma med dem. 

What brings you alive?

..Dessa tulpaner i så vackra färger, känner bara lycka. Fick dessa av mamma då jag kom hem till Sundsvall här om dagen, dock är de inte lika fina på bilden idag (i verkligheten) som de var då jag fick dem. Såklart! 

Igår vart de en lång dag på stan tillsammans med brorsan och hans familj, samt mamma och lilla syster. Inhandlat lite mat och pyssel till allt påskfirande som vankas i helgen, så mysigt! De märks uppenbart att de är April då vädret ännu inte riktigt är stabilt, jag syftar då på de tråkiga regn vädret som hållt sig över Sundsvall idag. Hoppas på att vädergudarna ger oss lite solsken och värme imorgon så att man känner att våren är med oss nu så här till påsk. Inte för att jag gillar högtider och så, men varför inte? Har pyntat här hemma med ett och annat påskris klätt med färggranna fjädrar i olika färger samt en mängd gula Påsk blommor som pryder trädgården. 

Har för övrigt inte hänt så mycket mer. Mer än att tagit de lite lugnt, speciellt från allt pluggande. Faktum är att jag knappt kollat på allt plugg idag, otroligt! Kanske blir lite läsning om Mc´donalds hygien regler i eftermiddag, man måste ju kunna de med.. 

 

NEW TULIPIES

Köpte nya fina tulpaner igår med mamma, älskar verkligen blommor. Alla dessa färger gör mig så glad. Finns inget finare att dekorera med än ett par vackra blommor. 

New sheets from GANT

Passade på att unna mig nytt bäddsetstudiebidraget senast kom in. Ja, eftersom jag hade vart så duktig på Religions provet och inte nog talat, under hela den intensiv veckan, klart man skall belöna sig med något fint då, right? 

Och ja, jag var på arbetsintervju på Mcdonald´s fredagen då jag åkte till Sundsvall, jag tyckte att det gick bra & hon som intervjuade mig sa även att hon var nöjd. Dock får vi se hur långt det håller. Men ett jobb skulle inte sitta fel, känner jag. Då det alltid är ett + i kanten att få lite extra inkomster så att man inte går runt helt tom i plånboken, haha! Synd att det skall vara svårt att skaffa jobb i dagens samhälle.. speciellt för unga, hoppas de ändras! Annars får jag bli någon form utav politiker och ändra de.. skämt och sido, haha! 

 

FRIDAY PLANS ALLREADY!

Skall på Arbetsintervju på Mcdonald´s i Sickla på Fredag, får se hur de går! Har även planerat att ev att åka till Sundsvall över helgen då jag behöver lite plugg hjälp. Lite anledning till varför jag åkt upp Sundsvall de senaste helgerna, för här i Stockholm har jag inte precis någon som kan hjälpa mig med pluggandet på helgerna.. That´s why! Need a studybuddy.

Mina dagar ser och kommer att se ut på följande nu fram över. Mycket plugg, skola, osv. Hinner inte med så mycket nöjen då vi har lite att ta itu med i skolan, inte överdrivet mycket plugg har vi, men då vi har mer "stora" uppgifter att göra, krävs de också att man lägger ner lite själ i de och gör ett bra arbete.  

Slänger upp bilder på mina nya tulpaner jag köpte här om dagen, like alway´s! 

MORNING TRAINING PÃ… G!

Godmorgon kära vänner! Sovit gott? Såg på termometern att det var ganska kallt ute idag, hoppas de blir någolunda varmare temperatur frammåt dagen, kräver soool! Ska strax åka till Medis och promenera där ifrån bort till Södra station och möta upp Camillia, sen vidare till morgon fysen. 

Igår gick hela eftermiddagen åt till att plugga matte tillsammans med Paulina, faktum med att det gick riktigt bra, trots allt. Vi var riktigt effektiva där på slutet! Gick sedan och handlade lite mat och åkte sen hem. Simpel dag, dvs! Men lite så de vart och kommer se ut fram över, kan tänka mig att dessa rutiner kommer hålla i sig tills skolan är över, dvs till skolavslutningen.. (haha, peppande de lät..)

  

 

DECORATION MODE

Jag känner att våren allt mer börja inta Stockholm, eller Ja, Sverige över huvud taget! Vilket även resulterar i att jag vill dekorera med mer gladaremoch färgstarkare saker i hemmet. Jag anser att de nu är högt aktuellt att övergå från de mörka, lite dystra, vinter- mysiga- dekorationerna till lite mer färgstarka detaljer som sätter lite färg på hemmet. Vitt är en bra bas, där av kan man kombinera med de mesta beroende på hur ens hem är uppbyggt. Beror ju självklart mycket på ljuset i hemmet också! 

To decorate- Fårskinn

Älskar verkligen fårskinn, inte nog att de är extremt mysiga, men dom är sjukt snygga att dekorera med om man vill ha en lite mer hemma- mysig- framför- brasan- känsla, haha! Har två stycken här hemma och dom passar verkligen in så bra här.