Olivia karlsson!

Kategori: DAILY

Va nu detta?

Och nu är även jag igång, liksom alla andra. Med vad tänker ni? Bloggandet..? Ja, inte nog med de, har även satt igång med träningen igen! Införskaffade mig igår ett gymkort på Friskis & svettis. Denna gång vill jag prioritera styrketräning i första hand och låta konditionen få vila lite på hyllan, dock svårt då jag älskar att springa osv.. men det blir nån slags kombination av dem båda. Började smått med träningen igen under sommaren, sen fick jag en hel del saker att stå i så då har träningen inte prioriterats lika mycket. Men nu då jag var i Sundsvall i helgen, bestämde jag mig återigen för att återuppta både träning och bloggandet! Så here we go, again! 

Körde mitt första pass igår, bara för att komma igång lite smått försiktigt! Startade dock dagen med ett simpass följt av de bokade passet på eftermiddagen. Jumpa, super larvigt till en början, men när man väl insåg att alla gjorde likadant blev det inte lika konstigt.. Riktigt riktigt kul må jag säga! Lagade där efter en super middag, och toppade de hela med en kopp te samt bokade morgonens pass som visade sig vara Cirkelpass med skivstång? Så i morse vid 06:30 var jag på gymmet och körde passet som skall vara orsaken till att JAG kommer ha en skön träningsvärk imorgon (känner av den smått redan..) #Älskarträningsvärk 

Nu skall jag fixa mig för att sedan ha lektion i cirka två  timmar då jag egentligen slutar fyra MEN, jag skall på intervju då så jag bör gå tidigare för att ha lite marginal, hehe! Wish me luck! 

ROOM tutorial

Sådär ja, då var bloggen åter igen igång, och under mitt gamla domän namn för tillfället, dvs "okarlsnb.forme.se". 

Ni som inte vet som mycket om mig skall jag berätta att jag sen ett år tillbaka är bosatt i Stockholm, själv, då min familj (mamma, pappa, lillasyster & lillebror) bor i Sundsvall där vi nu bott i cirkus 8 år.. Vi är från Stockholm från början men som sagt, flyttade till Sundsvall av olika anledningar. Jag flyttade ner själv då gymnasiumet började, men familjen kunde dock inte haka på då mor & far startade ett Mäklarföretag. Dock jobbar och besöker dem Stockholm rätt ofta då vi har resten av syskon skaran boendes här runt i kring i Stockholm samt Farmor & Farfar. 

 

Under ett halv år bodde jag själv i Farmor & farfars villa då jag tog över den då de flyttade till ett annat boende, servicelägenhet med andra ord. Så en liten lite villa i Tallkrogen har jag bott i fram tills nu då jag nu bor inneboende hos en gammal bekant, där hyr jag ett litet fint rum som inte alls är så speciellt stort, MEN det funkar för mig. Huset i sig är helt underbart fint! Trädgården är full av äppel och plommon träd samt ett stort växthus med både tomater och VINDRUVOR. Japp! 

Jag skall nu bo här fram tills årsskiftet är det tänkt, då jag snart fyller arton och det bli snäppet liiiiiite enklare att skaffa lägenhet. Familjen skall oavsätt om jag får en för att jag är studerande eller ej skaffa oss en lägenhet där jag kan bo och som är lagom stor att även familjen kan bo där då de är på besök. Så, så ligger det hela till. 

 

Spa, shopping, och.. SHOPPING!

I Fredags efter att jag hjälpt pappa på kontoret så hade mamma bokat spa till mig, lillsyrran och till henne själv. Så vi åkte dit och spenderade hela eftermiddagen där, från två till åtta. Olika bad, olika bastuar, massa frukt och te, god mat och en fantastisk utsikt över Sundsvall. En alldeles utmärkt uppvaktning för mamma och överraskning till mig och lillasyrran. Vi hade verkligen så mysigt och det var så väl behöft, detta borde alla unna sig ibland. Lite avkoppling. Man känner sig verkligen så fresh efteråt, speciellt då mamma och jag innan Spaet hade vart och köpt oss ett nytt mys- set i sammet. Inte så att man klagar! 

I Lördags och idag vaknade jag och även resten av familjen rätt tidigt, käkade frukost och där av knöt jag på mig tränings skorna, packade simväskan och tog mig en redig cykeltur till badhuset för att sedan utföra 45 minuter ren simning i form av bröstsim, samt krål utan armar, hehe.. Riktigt skönt! Så 12 km cykel samt 45 minuter simning, följt av shopping på de! Och lite så har även dagen idag sätt ut. Repiterde gårdagen, med andra ord. Nu väntar jag på att mamma skall bli klar med middagen då magen förhoppningsvis snart skall börja kurra för käk, haha! 

Dagen till ära

Ojojoj, vilken dag, vilken dag! Befinner mig i Sundsvall just nu, kom hit i Torsdags. Tåg tåget efter att jag skrev provet och käkade lunch med felicia, august och gänget. Väl på stationen fick jag något ryck och bara "nä, jag ska fan i mig hitta en passande bok till mig, och köpa den" ! Sagt och gjort, "En kortfattad historik över nästan allting". En bok där jag inte bara få lära mig nya ord (vilket jag älskar, då jag gillar att använda avancerade ord då jag pratar, haha! vet inte varför, men lite utav mig grej) och öva på svenska utan en bok där jag kommer få så mycket kunskap att jag kommer spricka! haha! 

Skämt och sido, kom precis hem från att stor handlat och shoppat med mamma och lillasyster. Vilket vi även gjorde igår. Har märkt att vi har den tendensen att vi säger att vi endast skall "åka- och- handla".. Men att det ofta slutar med att vi går i en (hel) del andra butiker, och råkar.. köpa.. lite.. och så hade man vart på en shoppingtur. JA! så var det med den "handlings turen". Haha, underbart! 

Idag vart det i alla fall nya träningskläder investerat, då jag skall börja ta träningen på allvar (mer om det, kommer!) och lite nya saker till köket (både här i Sundsvall & till mig, hemma i Stockholm). Jag har tyvärr inte min kamera med mig, så tills att jag kommer hem, dvs på Måndag kväll så får ni nöja er med sketna mobil bilder.. sorry guy´s! 

Skulle egentligen fira mamma då hon fyllt år, men istället gynnade hon sin älskade dotter och köpte detta (dvs mitt favorit porslin från Rörstrand) så lite mer till min samling, helt enkelt! 

En allmän uppdatering

Som för många andra har sommaren varit en kort minnesvärd sommar som sent skall glömmas, nu är det visserligen lite sent ute att prata om hur min sommar vart. men med tanke på att jag inte bloggat, dvs NI inte blivit så speciellt uppdaterade vad som hänt på senaste tiden så kör jag en liten kortfattad variant. 

Mesta dels av sommaren gick ut på att jobba och tjäna lite egna stålar, va! Men sen har det även blivit en del turer upp till Norrland då min familj bor där, som ni vet, flesta av er.. Så där har jag spenderat några underbara veckor.. mest på stranden.. precis som de skall va! Liiiite träning har jag faktiskt försökt börja med då mitt ben som tidigare har någon form av över ansträning i, börjat reparera sig lite. Satt löpturer har vart något som jag gjort tidiga mornar, åh vilken känsla det är, att äntligen få springa och svettas lite, ahh... ljuvligt!

En del fester, både hos kära vänner med även mysiga, galna hemma fester hos mig då jag bott själv i farmor och farfars villa under ett halv år? cirkus? Då farfar fick en Stroke (som gamlingar får..) vilket resulterade i en del komplikationer, så han och lilla farmor fick flytta till en Service lägenhet i Sandsborg inte långt ifrån lilla villan där dom tidigare bott i. Men i allafall.. utöver fester, soliga dagar, jobbet osv, har jag även spenderat tid på familjens favorit semester ställe, nämligen Nice, hjärtat (ja, enligt mig då) av vackra Frankrike. Och undra om jag haft det bra? Gud.. OM jag har!! Flög dit denna gång, faktiskt! I vanliga fall brukar vi (familjen) ta oss dit genom att bila hela vägen ner till Nice, men icke denna gång då vi hade mindre "tid", denna gång var vi borta bara tio dagar då mamma och pappa inte haft mycket till semester då de har en ny startat Mäklarföretag där det vart en hel del att stå i. Så är vuxen livet, gott folk! Sanna mina ord. 

Nu är skolan igång, första året på gymnasiumet är avklarat och jag har nu klivit in på år två på Bernadottegymnasiumet. Har faktiskt ganska nyss kommit hem från Väddö, den årliga fält veckan skolan arrangerar Där vi lever under strikta regler, examineras i diverse kurser, har lektioner.. bär m90, äter burkmat, och vi får även spendera ett helt dygn eller rättare sagt 36 timmar ute, vakna hela tiden, ingen skall sova, genomför fälttävlingar, you name it!

I år, läser vi i tvåan akutomhändetagande. Alltså en sjukvårdskurs, och den har verkligen vart så intressant! Kursen är 3-4 veckor? Restrerande årskurser, dvs åk 1, läser kommunikation och åk 3 läser ledarskap. Men i Torsdags skrev vi det stora teoretiska provet, och för all del, hoppas jag verkligen att det gick bra då jag tyckt att denna kurs vart så himla intressant. Kanske till och med influerat på mitt val av arbete i framtiden. Tro det eller ej, men jag skulle verkligen kunna tänka mig att jobba med något inom vården då det är ett högst efterfrågat arbete, inte sant? 

 

Så de var väl lite allmänt om min sommar samt lite annat smått och gått. En lite uppdatering, helt enkelt!

Just de! För att inte glömma.. Bråvalla. Underbart kul! Grymma uppträdanden osv.. 

 

 

 

 

BLOGGEN ÄR ÅTERIGEN I GÅNG!

Så gott folk, i´m back! (Tror jag i allafall, jag skall åtminstone ge bloggen en chans) Jag är dock osäker på om jag kommer att ha "tid" att prioritera bloggen då skolan börjat, jag har jobbet osv.. Men som det ser ut nu skall jag som sagt föröska att blogga så mycket jag bara hinner med/ vill. 

Jag känner på något sätt att mitt liv blivit en aning roligare och intressantar så varför inte dela med mig lite? trots att bloggen har legat nere ett tag, så har det kliat i mina fingrar att börja blogga igen då jag verkligen älskar att skriva. Tja, då jag verkligen har något kul att skriva om. Många av er som läst/ följt mig under några år har även bett mig att börja igen, så för alla del, mina kära läsare (de få jag har, hehe) detta är självklart för er skull också! 

Men hur låter de? Jag återupptar bloggen igen, med andra ord. (jubeeeeel, hoppas jag?) 

 

Får detta inlägg bli utan bild? Ber om ursäkt, men sitter just nu vid lillsyrrans nya mac dator, där jag (inte ens hon) inte har några bilder.. Får fixa fram ett par skapliga bilder till senare. 

LIVSTECKEN

Har länge funtat på om jag ska börja blogga igen, men det är är alltid någonting som drar tillbaka då jag nästan övertygat mig själv att börja skriva, fota och posta upp det här på bloggen. Har väl inte riktigt återfått drivkraften att vilja blogga igen helt enkelt. Har lite planer på att ev. starta ett samarbete med en ganska så ny bekantskap som även funnits ute i bloggvärlden ett tag men som även hon haft ett långt uppehåll. Vi får se hur det blir med de hela. 

Jag saknar verkligen att fota och där av blogga. Att skriva och visa upp allt man fotar är verkligen kul då man får bekräftat av andra att det är fint de man gör. oftast.. hehe! Men som sagt, jag ska fundera och kanske så småning om börjar jag ta tag i bloggen igen. 

 

 

 

 

Från ett regnigt Stockholm

Godmorgon, nydyschad och utvilad. Har jobbar två dagar i rad nu, och kliver på tredje passet idag. Ska jobba imorgon också (?). Dagarna blir bra färre och färre, snart närmar sig skolavslutning och diverse studentfiranden, ja, dvs för dem som ska ta studenten.. inte jag då med andra ord.. *big suck*. 

Hoppas ni inte är allt för sura över att jag knappt uppdaterar någonting här på bloggen, men för er som fortfarande vill bli lite uppdaterade kan alltid följa mig på Instagram där jag heter @wantolivia. Men det är så här det kommer se ut nu fram över, tror jag.. Känner att bloggen just nu bara är ett stressmoment i min vardag, så jag prioriterar de viktigaste i första hand nu, dvs de sista i skolan, jobbet, familj, vänner och mig själv så klart. Men vi får se, kanske blir mer uppdatering, oftare nu i sommar? We will se! 

 

Slänger upp ett par gamla bilder, som jag inte tidigare lagt upp här på bloggen, enjoy! ;) 

 

Unseen pictures from the very cold winter

Godmorgon världen! Tidig morgon, i stockholm, precis gjort klart sista samhälls uppgiften. Har fönstret i köket lite öppet på glänt, känner små sommar vindar trängas in envist genom fönser karmen. Solljuset befinner sig redan på himlen lika så små fåglarna som kvittrar, så fruktansvärt mysigt. Detta är lycka! Försöker vara någolunda tyst då huset nu inte är lika tomt som det brukar vara (då jag nu bor helt själv i villan fram tills att jag hittar annat boende, HAPPY?!?!? oja.), familjen är nämligen nere i Stockholm på besök. Dels för att vi skall fira syrran som fyller 30 bast men även för hjälpa mig att fixa i ordning lite här hemma, städa och rensa bort lite skit dvs. Sköööönt! Boostade mig själv med sovmorgon imorse, närmare bestämt 37 mimnuter för att vara exakt, haha! Gillar inte att ligga och dra mig, gillar häldre att vakna tidigt och utnyttja dagen till fullo. 

Hade nationellt prov i matte igår, jag vet inte vad jag skall säga. Vill inte säga något speciellt mer än att jag håller tummarna (så att jag blöder) och ber till alla gudar i himlen, eller var de nu befinner sig.. att ge mig godkänt! Kan inte avgöra om det gick bra eller dåligt. Men eftersom jag känner mig osäker, lär det inte gått så bra. Vad händer då? hm.. vill inte gå om 1:ans matte kurs, nejnejnej och åter nej. detta får inte hända! Skall packa upp alla mina kläder + nya kläder (som jag köpt i veckan ;) ) nu, i mina (mm! många garderober, me like! haha) garderober. So let´s go! Ha de bra! 

#Slutspurt

Ojojoj, dagarna går verkligen med storm steg just nu. Nu är det inte många dagar kvar på denna termin, snart har jag gått ut ettan. Klarat ett helt år av plugg och diverse händelser på gymnasiet. WOW! En hel del har hänt utanför skolan också, såklart. Nu bor jag förövrigt helt själv, i en villa. Var tidigare inneboende, och hyrde undervåningen på de här huset, men nu har de flyttat pga vissa anledningar. Så ja, 17 år och bor själv, i en villa, i Stockholm. 

Hämtade ut schemat för hur jag kommer jobba i sommar, kommer såklart hoppa in och jobba extra då de behövs och då jag har tid dvs. Var förbi jobbet igår och fixade en del inloggnings uppgifter och fick även ett personal rabatt kort på massa butiker och diverse erbjudanden, hur bra? THUMS UP! 

Imorgon, då händer de.. Matte nationella, kommer jag klara de eller inte.. frågan är ju! Har pluggat en hel del, frågan är om det är tillräckligt för att kunna bli godkänd? Jag hoppas verkligen de, ni får hålla tummarna för mig, vill verkligen klara den här skiten. 

 

Hej bloggen!

Som ni märker prioriterar jag inte bloggen i första hand just nu. Dvs allt färre inlägg här på bloggen har gjorts, tråkigt jag vet, men jag känner bara att bloggen är ett stressmoment i mitt liv just nu, så jag har valt att lägga bloggen lite på hyllan. Jag kommer dock inte ta bort den, jag lär återuppta bloggandet då jag känner att allting i min omgivning/ liv känns tillräckligt stabilt. 

Men en hel del har hänt på sistone! Mycket i skolan har jag börjat pricka av, och nu är det verkligen inte långt tills sommarlov, vilken skall bli riktigt skönt, samtidigt tråkigt, då man inte kommer träffa kompisarna lika ofta som tidigare, men de går ju att lösa på andra sätt.. 

Farfar fick en stroke, vilket bidrog till att han och farmor skall nu flytta till ett service boende, vilket jag tror kommer bli riktigt bra. 

En hel del massa inköp har gjorts, i form av somriga linnen till siden mjuka påslakan. Imorgon kommer jag inte längre bo inneboende, imorgon blir jag med villa, under en tid. Dvs tills jag hittar en egen lägenhet/ liknande. Så ja, nu bor jag själv, vilket både är lite skrämmande, jag menar bo helt själv i ett hus.. 17 år. Men som tur har jag underbara vänner som kommer fylla min ensamhet lite, de kommer med andra ord bli en hel del övernattningar, hihi. 

Men samtidigt som de är lite skrämmande så skall de bli kul. Jag menar vilken 17 åring vill inte bo själv? Men allt handlar om att man skall sköta allt och speciellt sig själv och försöka leva vuxet. De är en bra uppfostran att redan i tidig ålder få leva lite självständigt. Enligt mig, vädligt sunt. 

Jag har ju fått jobb på Mc donalds, jag jobbar på, och det går frammåt. Stressigt? Ja. Men som sagt, för varje gång jag jobbar, blir jag lite bättre och snabbare, allt handlar om tänka, och tempo! För allt skall gå väldigt väldigt fort, rush rush rush! Jag står i kassan så de är work hela tiden, men det är kul! Verkligen! 

NEW IN- Sweet summer tops

Igår var jag på stan tillsammans med min syster, tyckte att vi var värda lite shopping i detta regn väder. Köpte en hel del då jag inte har vart på stan eller faktiktigt gjort några speciella köp på senaste tiden och jag belönade mig lite nytt med tanke på vilken fullspäckad vecka jag haft, hehe. De blev två nya sommar linnen, ett par mönstrade, jätte sköna byxor samt ett påslakan. Spar man så har man så ja, de vart en del inköp igår, och jag är så nöjd! 

Insta Lately

Ni glömmer väl inte följa mig på Intagram @wantolivia..

Här är senaste dagarna från my Insta, full rulle som sagt!