Olivia karlsson!

VEGAN wraps

Nu doftar de allt gott i köket på första våningen av huset (om man bortser från källar våningen). Tortillas "bröd"/ wraps på Veganskt sätt. Dessa skall bli goda att smaska på imorgonbitti? eller till middag? Har inte riktgit bestämt mig för när de skall slukas upp. Men goda är dem och ett ypperligt alternativ för dem som är gluten/ laktos samt Veganer. Super lätta att göra och fort går det också! 

Blomkåls tortillas (wraps) 

Du behöver: 

 

Blomkål (800 g)

ägg (2-3 st) 

Mandelmjö (1-2 msk, jag använder mandelmjöl)

Salt & peppar (egen kryddning efter egen smak)

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 225 grader, lägg bakplåts papper på en plåt

Mixa blomkålen tills det blir en slät smek, pressa sedan ut vätska av blomkålssmeten i vasken så mycket som det går. Blanda sedan i äggen, rör om och tillsätt ev. mjöl om det så behövs. tillsätt salt & peppar eller annan önskad krydda. Ta ca 1 1/2 msk av smeten och forma till tortillas på bakplåtspapperet. Sätt in plåten och låt dem gräddas i ca 10 minuter. Ta sedan loss dem med stekspada and enjoy the lovely vegan wraps!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas