Olivia karlsson!

Min syn på religion

Efter att nu under en vecka, intensivt haft lektion om alla de fem världsreligionerna har jag inte minst blivit väldigt allmänbildad om alla dessa religioner, men jag har även fått bilda en egen uppfattning om vad jag tycker om synen på livet, gud och människan och allt vad det innefattar. 

 

Jag har aldrig varit speciellt involverad i någon typ av religion, jag är visserligen döpt med för de så är jag inte troende. Ingen i min familj är speciellt troende heller, likaså min släkt. Jag har heller aldrig tyckt speciellt mycket om att studera religionerna eftersom att jag under den tiden man skulle göra de i grund skolan inte var så aktiv på lektionerna, vilket där av medförde att jag lärde mig någonting om dem. Men under denna intensiv kurs veckan har jag verkligen fått bilda min egen uppfattning om min syn på livet och de alla världsreligionerna. Jag inte mer än tycka att det vart riktigt intressant att lära sig om dessa religioner. Många tycker de inte är speciellt viktigt att lära sig dem, men jag tror att det är ren allmänbildning att kunna veta åtminstone lite grundligt om alla religionerna. De hjälper en som person att lättare kunna bilda uppfattning och delta i disskutioner som berör  samhället.  

 

 Jag har inte snöat in mig på någon specifik religion utan jag tycker att alla religioner speglar åtminstone något vackert eller klokt, som jag fastnat lite för.  Inom religion handlar det mycket om regler och traditioner, vissa regler är enligt mig helt absurda men jag förstår och respekterar helt de personer som valt att följa dessa regler. 

Men jag tycker att alla skall få bilda egen uppfattning om religionerna, jag tycker inte att bara för att ens släkt är t.ex Muslimer så måste även en själv bli de. Jag anser att det är viktigt att man skall få bestämma sin livssyn och vilken religion man skall gå med (om man nu ens vill ingå i någon religion dvs) själv och även att man själv får bestämma till vilken grad man vill tro. Man måste ju inte vara helt troende, till 100 procent, utan man kan ju följa reglerna mer eller mindre beroende på en själv. 

 

Jag tror att det bästa nog är att man kör på en blandning av alla religioner som man inspireras utav och en sund inställning på livet. Samt kunskap om samhället, och grundliga erfarenheter om alla religioner, räcker, för att man själv skall kunna bilda egen uppfattning om vilken religion man vill ingå i, eller om man ens VILL, ingå i något religion. 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas