Olivia karlsson!

Ã…LDERS NOJA

För inte så längesedan, (som ni flesta vet som följer mig här i bloggen eller känner mig) fyllde jag 17 år. Tiden bara springer förbi en. Skämt och sido, jag skall inte låta som en bitter 50+ som klagar på hur gammal de börjar bli, (no offence Guy´s!).

 

Men jag diskuterade med några av mina tjejkompisar om just åldern 17. Vad är det för ålder att fylla egentligen? Vad jag menar är att, när man väl fyllt 17 år, då får man ju liksom inte göra något ”speciellt”. Som om när man fyller 16. Då får man ju ta moppe kort exempelvis. Eller då man intar 18 år, då är det krogen som gäller osv.

Vi konstaterade även att fylla 19 år inte heller ”fyller” någon funktion. Alltså att det inte finns något speciellt att se fram emot. Man fyller liksom bara ett år äldre, man blir ett år gamlare än vad man tidigare var. När man är 19, då är det liksom ett år kvar, SEN, får jag köpa ut alkohol på systemet.

(Fast en annan intressant sak är också, hur ungdomar ser på vårt system nu för tiden när det gäller vad man får och kommer få göra då man intagit en viss ålder. Jag menar hur ser ungdomar på den här alkohol hysterin egentligen, är den lika hög som tidigare? Eller har den nått en högre nivå? Blir vi verkligen så berörda/lyckliga då vi väl fyllt 18 år och äntligen får gå ut på krogen? Vad är det som är så märkvärdigt med de? Jag menar de flesta har väl redan vid.. ja, låt säga 13 års ålder redan testat alkohol.)

Men åter till samtalsämnet, det jag vill komma fram till är att vi borde införa införa någonting kul som man får göra då man intar dom här "mellan" åldrarna. Så att man även då ser fram emot att ens fylla år. Jag menar det måste ju öka livsglädjen en aning, eller blir alla människor bara deprimerade över hur gamla de är påväg att bli, varje gång de fyller år? Vad säger ni?

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas